Menu categorii
All categories
Jucarii
O jucărie este un element folosit în joc, mai ales unul conceput pentru o astfel de utilizare. Jocul cu jucării poate fi un mijloc plăcut de a pregăti copiii mici pentru viață în societate. Diferite materiale cum ar fi lemnul, lutul, hârtia și plasticul sunt folosite pentru a face jucării. Multe articole sunt destinate să servească drept jucării, dar pot fi utilizate și bunuri produse în alte scopuri. De exemplu, un copil mic poate împături o bucată obișnuită de hârtie într-o formă de avion și "zboară". Formele mai noi de jucării includ divertisment digital interactiv. Unele jucării sunt produse în primul rând ca articole de colecție și sunt destinate exclusiv afișării.

Originea jucăriilor este preistorică; păpuși reprezentând sugari, animale și soldați, precum și reprezentări ale uneltelor folosite de adulți se găsesc cu ușurință pe site-urile arheologice. Originea cuvântului "jucărie" nu este cunoscută, dar se crede că a fost folosită pentru prima dată în secolul al XIV-lea. Jucăriile sunt în principal destinate copiilor.  Cea mai veche jucărie cunoscută pentru păpuși este considerată a fi veche de 4.000 de ani. 

Jocul cu jucării este considerat important atunci când vine vorba de a crește și a învăța despre lumea din jurul nostru. Copiii mai mici folosesc jucării pentru a-și descoperi identitatea, pentru a-și ajuta corpul să devină mai puternici, pentru a învăța cauza și efectul, pentru a explora relațiile și a practica abilitățile de care vor avea nevoie ca adulți. Adulții folosesc ocazional jucării pentru a forma și întări legăturile sociale, pentru a preda, a ajuta la terapie și pentru a-și aminti și întări lecțiile din tinerețe.

Nu sunt produse în această categorie.